VODKAPASTA
2 portioner
20 minuter
Ingredienser:
2 portioner pasta
En klick smör att steka i
1 schalottenlök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
75 g tomatpuré
3 cl vodka
1,5 dl grädde
Chiliflakes
Salt och peppar
70 g grana padano eller parmesan
1 dl pastavatten
Gör så här: Pastan ska kokas så det är 1-2 min kvar på koktiden. Fräs schalottenlök och vitlök i smöret, löken ska mjuka men inte få för mycket färg. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med på låg- till medelvärme i ca 10 min. Den ska få en mörkare färg. Häll i vodkan och låt den koka bort. Häll på grädde, krydda med salt, peppar och chili explosion. Låt koka ihop. Är inte pastan riktigt klar så stäng av såspannan så länge. När pastan har 1-2 min kvar, häll i den i såsen med pastavattnet. Låt pastan koka klart i såsen, vänd till sist ned den rivna osten. Servera direkt!
Comments