top of page

VÅRRULLAR

Barndomsminnen för mig!

Min farbrors fru gör dom godaste vårrullarna. Dom här blev inte som riktigt som hennes, men väldigt goda 🤤

Ca 25 stycken

60 minuter


Ingredienser:

300 g kycklingfärs

3 vitlöksklyftor, pressade

1 msk riven ingefära

300 g fint strimlad vitkål

150 g fint strimlad morot

3 msk ostronsås

2 msk kinesisk soja

100 g glasnudlar

Salt och peppar

Olja till stekning och fritering

Vårrulledeg


Gör så här:

Koka glasnudlarna efter anvisning på paketet. Spola nudlarna kalla och klipp i mindre bitar.

Fräs färsen med vitlöken och ingefäran, finfördela färsen. Stek tills det börjar få färg.

Tillsätt vitkål och morot och stek tills dess att kålen mjuknar.

Tillsätt ostronsås och soja, smaka upp med salt och peppar.

Stek ihop tills kål och morot är mjuka.

Vänd ner nudlarna.

Låt svalna.


När du ska göra vårrullarna är det viktigt att vårrullsarken inte torkar ut, täck dem gärna med en lätt fuktad handduk.

Lägg ett ark med ett hörn emot dig. Lägg på en klick av fyllningen, vik nedre hörnet över fyllningen, vik sedan över sidohörnen och rulla ihop.

Sista hörnet väter du lätt med lite vatten på ett finger innan du rullar ihop så hörnet fäster.

Hetta upp olja i en kastrull (ha locket redo!!) till ca 170 grader. Fritera 3-4 rullar i taget i ca 5 min.

Ta upp på hushållspapper så de får rinna av.


Vårrulledeg

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page