VÅRRULLAR
Barndomsminnen för mig!
Min farbrors fru gör dom godaste vårrullarna. Dom här blev inte som riktigt som hennes, men väldigt goda 🤤
Ca 25 stycken
60 minuter
Ingredienser:
300 g kycklingfärs
3 vitlöksklyftor, pressade
1 msk riven ingefära
300 g fint strimlad vitkål
150 g fint strimlad morot
3 msk ostronsås
2 msk kinesisk soja
100 g glasnudlar
Salt och peppar
Olja till stekning och fritering
Vårrulledeg
Gör så här:
Koka glasnudlarna efter anvisning på paketet. Spola nudlarna kalla och klipp i mindre bitar.
Fräs färsen med vitlöken och ingefäran, finfördela färsen. Stek tills det börjar få färg.
Tillsätt vitkål och morot och stek tills dess att kålen mjuknar.
Tillsätt ostronsås och soja, smaka upp med salt och peppar.
Stek ihop tills kål och morot är mjuka.
Vänd ner nudlarna.
Låt svalna.
När du ska göra vårrullarna är det viktigt att vårrullsarken inte torkar ut, täck dem gärna med en lätt fuktad handduk.
Lägg ett ark med ett hörn emot dig. Lägg på en klick av fyllningen, vik nedre hörnet över fyllningen, vik sedan över sidohörnen och rulla ihop.
Sista hörnet väter du lätt med lite vatten på ett finger innan du rullar ihop så hörnet fäster.
Hetta upp olja i en kastrull (ha locket redo!!) till ca 170 grader. Fritera 3-4 rullar i taget i ca 5 min.
Ta upp på hushållspapper så de får rinna av.
Vårrulledeg
コメント