WIENERSTÄNGER
- mammansmat
- 7 jan. 2024
- 1 min läsning
En riktig gobit till kaka, lite fika-i-bersån-känsla.
Enkel att baka är den också.

40 kakor
30 minuter
Ingredienser:
125 g smör - rumsvarmt
3,5 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 ägg
0,75 dl sylt - behöver vara ganska fast
1 dl florsocker
Knappt 1 msk vatten
Gör så här:
Blanda ihop degen. Gärna i en matberedare. Börja med smör och socker, arbeta sedan ner mjöl och bakpulver och sist ägget.
Dela degen i tre delar. Rulla dem så de blir lika långa som en plåt.
Platta till något och gör en fördjupning i varje längd. Häll sylten i fördjupningen.
Grädda i 175 grader i ca 15 min. Låt svalna ett par minuter, snitta därefter upp kakorna i lagom stora bitar.
När kakan är helt sval så vispa ihop florsocker med lite vatten till en lagom tjock glasyr - den ska gå att ringla över kakorna.
Låt glasyren stelna före servering.
Comments