top of page

WIENERSTÄNGER

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 7 jan. 2024
  • 1 min läsning

En riktig gobit till kaka, lite fika-i-bersån-känsla.

Enkel att baka är den också.

40 kakor

30 minuter


Ingredienser:

125 g smör - rumsvarmt

3,5 dl mjöl

1 dl socker

1 tsk bakpulver

1 ägg


0,75 dl sylt - behöver vara ganska fast


1 dl florsocker

Knappt 1 msk vatten


Gör så här:

Blanda ihop degen. Gärna i en matberedare. Börja med smör och socker, arbeta sedan ner mjöl och bakpulver och sist ägget.

Dela degen i tre delar. Rulla dem så de blir lika långa som en plåt.

Platta till något och gör en fördjupning i varje längd. Häll sylten i fördjupningen.

Grädda i 175 grader i ca 15 min. Låt svalna ett par minuter, snitta därefter upp kakorna i lagom stora bitar.

När kakan är helt sval så vispa ihop florsocker med lite vatten till en lagom tjock glasyr - den ska gå att ringla över kakorna.

Låt glasyren stelna före servering.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page