YOGHURTMARINERAD GYROS
- mammansmat
- 28 maj 2024
- 1 min läsning
Dessa spett är så himla goda och smakerna påminner om Medelhavets mat. När man marinerar i yoghurt så möras köttet. Har du inte provat så gör det, du kommer inte ångra dig!

4 portioner 40 minuter + tid för marinering
Ingredienser:
600 g fläskytterfilé
2 msk olivolja
2 msk honung
1 dl grekisk yoghurt
Saft från 1/2 citron
1 msk paprikapulver
1,5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
0,5 msk vitlökspulver
1 msk torkad oregano
Gör så här:
Skiva fläskytterfilé i tunna skivor. Blanda ihop alla ingredienser med köttet. Marinera köttet, i några timmar helst.
Trä köttet på spett, stek på grillläge i ugnen i 250 grader i ca 10 min, vänd på spetten efter några minuter. Här gäller att passa på köttet så det inte bränns. Tiden i ugnen beror på hur tjocka skivor och hur tätt köttet sitter på spettet.
Ännu godare blir det om du grillar spetten på het grill i knappt 10 min, tills de har en innertemp på över 70 grader.
Comments