top of page

YOGHURTMARINERAD GYROS

Dessa spett är så himla goda och smakerna påminner om Medelhavets mat. När man marinerar i yoghurt så möras köttet. Har du inte provat så gör det, du kommer inte ångra dig!



4 portioner 40 minuter + tid för marinering


Ingredienser:

600 g fläskytterfilé

2 msk olivolja

2 msk honung

1 dl grekisk yoghurt

Saft från 1/2 citron

1 msk paprikapulver

1,5 tsk salt

0.5 tsk svartpeppar

0,5 msk vitlökspulver

1 msk torkad oregano


Gör så här:

Skiva fläskytterfilé i tunna skivor. Blanda ihop alla ingredienser med köttet. Marinera köttet, i några timmar helst.

Trä köttet på spett, stek på grillläge i ugnen i 250 grader i ca 10 min, vänd på spetten efter några minuter. Här gäller att passa på köttet så det inte bränns. Tiden i ugnen beror på hur tjocka skivor och hur tätt köttet sitter på spettet.

Ännu godare blir det om du grillar spetten på het grill i knappt 10 min, tills de har en innertemp på över 70 grader.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page