top of page

ÄPPELKAKA I LÅNGPANNA

Ännu ett recept där kakan bakas i långpanna. Men det är ju så smidigt! Resultatet blir bra och det räcker till många! Äppelkakor blir det många på sommaren hos oss, vi har ett äppelträd med fina glasäpplen som gör sig sååå bra i kakor.


24 bitar

45 minuter


Ingredienser:

200 g smör

4 ägg

4 dl socker

5 dl vetemjöl

1,5 msk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

0,75 dl mjölk

3-4 äpplen, skalade och skivade

0,5 dl strösocker

1,5 msk kanel

50 g flagad mandel

50 g rostade hackade hasselnötter


Gör så här:

Smält smöret, blanda ner mjölken. Låt svalna en aning.

Vispa ägg, socker (4dl) och vaniljsocker vitt och luftigt.

Sikta ner mjöl och bakpulver, vänd ner med slickepott.

Häll i mjölk och smält smör och vänd ihop till en slät smet.

Häll i en bakplåtspapperklädd långpanna, min mäter 27×38 cm.

Blanda äppelskivorna med 0,5 dl socker och kanelen.

Fördela äppelskivorna över smeten.

Strö nötter och mandlar över.

Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.

Låt svalna på galler.

Servera med grädde, vaniljvisp eller bara som den är.




Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page