ÄPPELKAKA I LÅNGPANNA
Ännu ett recept där kakan bakas i långpanna. Men det är ju så smidigt! Resultatet blir bra och det räcker till många! Äppelkakor blir det många på sommaren hos oss, vi har ett äppelträd med fina glasäpplen som gör sig sååå bra i kakor.
24 bitar
45 minuter
Ingredienser:
200 g smör
4 ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
0,75 dl mjölk
3-4 äpplen, skalade och skivade
0,5 dl strösocker
1,5 msk kanel
50 g flagad mandel
50 g rostade hackade hasselnötter
Gör så här:
Smält smöret, blanda ner mjölken. Låt svalna en aning.
Vispa ägg, socker (4dl) och vaniljsocker vitt och luftigt.
Sikta ner mjöl och bakpulver, vänd ner med slickepott.
Häll i mjölk och smält smör och vänd ihop till en slät smet.
Häll i en bakplåtspapperklädd långpanna, min mäter 27×38 cm.
Blanda äppelskivorna med 0,5 dl socker och kanelen.
Fördela äppelskivorna över smeten.
Strö nötter och mandlar över.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Låt svalna på galler.
Servera med grädde, vaniljvisp eller bara som den är.
Comentarios