ÄPPELKAKA MED TOSCATÄCKE
Toscakaka är ju en riktig favorit, men det är äppelkaka också. Så en kombination av dessa blir en riktig succé!
8-10 bitar
45 minuter
Ingredienser:
Kaka:
100 g smör
0,5 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 äpplen, skalade och skivade
Tosca:
125 g smör
0,75 dl sirap
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 dl strösocker
75 g flagad mandel
75 g rostade hackade hasselnötter
Gör så här:
Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Sikta ner mjöl och bakpulver, vänd försiktigt ner med en slickepott. Vänd sist ner smörmjölken, vispa inte för hårt eller för mycket!
Häll ner smeten i en springform ca 24 cm i diameter med ett bakplåtspapper i botten.
Lägg på de skivade äpplena. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20-30 min, när du känner med sticka ska stickan vara helt torr!
Under tiden som kakan gräddas - gör toscan!
Smält smöret, vispa ner mjölk, mjöl, sirap och socker, låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat, rör ner mandel och nötter. Bred smeten över kakan och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min, tills toscan fått fin färg.
Comments