ÄPPELPAJ MED DULCHE DE LECHE
En ljuvligt god smulpaj, sötad med dulche de leche.
Under smultäcket finns mjuka goda kolaäpplen med kanelsmak. Här var det inte en smula kvar när fikastunden var över!
8 portioner
45 minuter
Ingredienser:
175 g rumsvarmt smör
1 dl socker
3.5 dl mjöl
1.5 dl havregryn
0.25 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 stora äpplen
250 g dulce de leche
1 msk kanel
Kolagrädde:
150 g dulche de leche
3 dl grädde
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser till smuldegen med handen. Ställ i kylskåpet medan du skalar och tärnar äpplena.
Blanda dulche de leche med äpplena och kanelen. Smöra en pajform, lägg äpplena I botten och smula degen över.
Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 20-30 min.
Servera ljummen med kolagrädde eller vaniljsås.
Kolagrädde:
Vispa upp grädden med dulche de leche.
Comments