top of page

ÄPPELPAJ MED DULCHE DE LECHE

En ljuvligt god smulpaj, sötad med dulche de leche.

Under smultäcket finns mjuka goda kolaäpplen med kanelsmak. Här var det inte en smula kvar när fikastunden var över!


8 portioner

45 minuter


Ingredienser:

175 g rumsvarmt smör

1 dl socker

3.5 dl mjöl

1.5 dl havregryn

0.25 tsk salt

1 tsk bakpulver

5 stora äpplen

250 g dulce de leche

1 msk kanel


Kolagrädde:

150 g dulche de leche

3 dl grädde


Gör så här:

Rör ihop alla ingredienser till smuldegen med handen. Ställ i kylskåpet medan du skalar och tärnar äpplena.

Blanda dulche de leche med äpplena och kanelen. Smöra en pajform, lägg äpplena I botten och smula degen över.

Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 20-30 min.

Servera ljummen med kolagrädde eller vaniljsås.


Kolagrädde:

Vispa upp grädden med dulche de leche.




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page