top of page

ÄPPELPAJ MED KOLAKAKSDEG

Kolakakor, kolasnittar, sirapsstänger, sirapskakor - kärt barn.

Här hamnade kakdegen som en ljuvligt täcke över våra goda glasäpplen.

Enligt mitt tycke är pajen absolut godast helt avsvalnad, med vaniljsås.

Att så enkelt, kan bli så himla gott.

6 portioner

45 minuter


Ingredienser:

125 g smör

1,25 dl strösocker

3 dl mjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

3 msk sirap


5-6 äpplen, i den här pajen blir glasäpplen fantastiskt gott i, de blir lite mosiga och har en fin sötma

1 tsk kardemumma


Gör så här:

Smält smöret, blanda ned mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och sirap. Rör snabbt ihop till en deg.


Skala och tärna äpplen. Mortla kardemumman, jag tycker det är gott om kardemumman inte är finmalen, utan att det är lite bitar kvar.

Blanda kardemumma och äpplen, häll i en pajform.

Smula degen över.

Grädda i 200 grader i 25-30 minuter.

Servera ljummen eller kall med vaniljsås.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page